top of page

B E L E E F   H E T   M E E   M E T   B A K K E R   E D O 

Bakker Edo is een gepassioneerd bakker. Vanuit gevoel en vakmanschap bakt hij heerlijke vlaaien en broden die het seizoen recht doen.

Het speltbloem en -meel dat hij gebruikt, groeit nabij Maastricht. Het wordt gemalen in de van Tienhovenmolen in Wolfshuis (Bemelen), nog geen 10 km bij ons vandaan. Het vlaaiendeeg wordt verrijkt met echte Limburgse honing, vol van smaak. Het meeste fruit voor de vlaaien komt uit de streek.

 

Edo gebruikt kersen uit Ulvend, de appels komen uit Eckelrade en ook de pruimen en aardbeien die hij in het seizoen gebruikt komen uit de buurt. Alleen de abrikoos komt van verder omdat deze hier niet groeit. De bakker neemt je graag mee in het bakproces en hij vertelt graag over zijn vak. Hij gebruikt een oven met stenen vloer. Dat geeft de vlaaien en broden, allemaal met de hand opgemaakt, een bijzondere smaak. 

Edo maakt graag brood, maar omdat dit vrij intensief is, is het brood er 1 x per maand op donderdag vanaf 15:00 uur op bestelling. Meer informatie: B R O O D | belevingsplek 

Vragen over allergenen? Neem gerust contact met ons op. 

Neerhem 10   6301 CH Valkenburg aan de Geul     0644168140     beleefhet@belevingsplek.com

  • Facebook
bottom of page