Wekelijkse yoga lessen                      
Maandag:            19:15 - 20:30 uur (en vanaf september ook van 17:45 - 19:00 uur)

Woensdag:          9:30 - 10:45 uur en 11:00 - 12:15 uur

Vrijdag:                9:30 - 10:45 uur 

Thema avonden yoga & sensitiviteit  1 x per maand op woensdag. Data volgen nog. 19:00 - 21:30 uur. Bijdrage €27,50 per avond.  Ben je een sensitief type en wil je graag de positieve kanten van je gevoeligheid ontwikkelen, dan is deze avond misschien wel fijn voor je. Het is een uitnodiging naar binnen toe in een wereld waarin de aandacht vooral naar buiten gericht is. We werken aan (lichaams) bewustzijn, ontspanning en inzicht. Inclusief yogi tea en gezonde versnaperingen. Geen yoga ervaring nodig.
 

Yogaretraites - Wij beschikken over een fijne B&B kamer voor max. twee personen. Wil je er, alleen of samen, een poosje tussenuit, een nachtje, een weekend of langer en wil je je uitje combineren met yoga en meditatielessen? Wees dan welkom. We kunnen je een retraite op maat aanbieden.
 

De filosofie - De yogahoudingen zijn vorm. Wat werkelijk telt is de kwaliteit van je zijn in de houding. Er is geen goed of fout. Bij voorkeur sluiten we de ogen tijdens de houdingen, want focus op jezelf daar gaat het om. Iedereen heeft een ander lichaam, elke dag kan het lichaam anders aanvoelen. Grenzen zijn flexibel. Het gaat dus om het voelen van je lichaam. Het gaat niet om het zo 'goed' en 'mooi' mogelijk uit voeren van een houding. We werken van binnen naar buiten. Het gaat om vertrouwen op de intelligentie van het lichaam die zelf weet wat je lichaam nodig heeft.

De vorm- In 2014 heb ik, Brigitte Stolk, de intensieve Sivananda Yoga Teachers’ Training Course in Italië gevolgd en kreeg daarmee het wereldwijd erkende RYT 200 certificaat. Sivananda yoga is een vorm van hatha yoga, een klassieke en traditionele yogastijl waarbij inspanning en ontspanning worden afgewisseld. In 2017 ben ik ter verdieping en verbreding gestart met een 3 jarige meer algemene hatha yoga opleiding, welke ik in 2020 heb afgerond. De hatha yoga lessen bieden meer variatie in houdingen en invulling van de les. De Sivananda lessen volgen een vaste opbouw waarin o.a. gewerkt wordt aan de conditie door het doen van de zonnegroet. Naast de yoga ben ik geïnspireerd door Vipassana meditatie en heb ik in 2007 de Leergang HSP begeleider gevolgd, vandaar ook de themalessen over yoga & sensitiviteit.

Y O G A  -  V E R B I N D E N   V A N   B I N N E N U I T

Neerhem 10   6301 CH Valkenburg aan de Geul     0644168140     beleefhet@belevingsplek.com
Openingstijden winkel/brasserie:  Donderdag van 11:00 - 17:00 uur. Vrijdag t/m zondag van 9:00 - 17:00 uur

  • w-facebook